Χιονισμένες αγκινάρες

Χιονισμένες αγκινάρες

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 10 αγκινάρες (κατεψυγμένες)
  • 500 ml ζωμό κότας ή βοδινού
  • 200 γρ. Edam
  • 200 γρ. Gouda
  • 200 γρ. Emmental
  • 200 γρ. γραβιέρα αλμυρή
  • 50 – 100 γρ. βούτυρο
  • 500 ml κρέμα γάλακτος


Οδηγίες παρασκευής

Χοντροτρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε μέσα σε μια μπασίνα.

Ζεματίζουμε ή αχνίζουμε τις αγγινάρες, ανάλογα με το πόσο μαγειρεμένες τις θέλουμε (πάντως δεν τις βράζουμε).

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τις τακτοποιούμε τη μία δίπλα στην άλλη.

Τις περιχύνουμε με ζωμό κότας ή βοδινού και πασπαλίζουμε με τα τυριά.

Ένα "τσουλούφι" βούτυρο πάνω σε κάθε μία αγγινάρα, "λούσιμο" με κρέμα γάλακτος και φούρνος για 10’ στους 180 βαθμούς είναι τα τελευταία βήματα πριν να απολαύσουμε ένα χιονισμένο ανοιξιάτικο φαΐ.

Καλή μας όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.