Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα. Ξεπλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες. Κόβουμε με ένα μαχαίρι τις γλυκοπατάτες σε ωραίες μεγάλες φέτες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις γλυκοπατάτες. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Για να φτιάξουμε τη σως ανακατεύουμε σε ένα μπολ,...