Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Για τα νάτσος:
Για τη σαλάτα:
Για το ντρέσινγκ:
Αρχίζουμε το μαγείρεμα
Αραδιάζουμε τα τορτίγια τσιπς σε ταψί και τρίβουμε από πάνω το τσένταρ.
Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τις καυτερές πιπεριές και τις σκορπίζουμε από πάνω.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στη μεσαία θέση, και το αποσύρουμε μόλις χρυσίσουν τα τσιπς.
Στραγγίζουμε τα δύο είδη φασολιών και τα βάζουμε στο τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και το κύμινο.
Ανακατεύουμε τακτικά, μέχρι να σκάσουν τα φασόλια και να γίνουν τραγανά.
Ξεφλουδίζουμε, πετάμε τα κουκούτσια και κόβουμε τα αβοκάντο στα τέσσερα.
Τα ανακατεύουμε με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο,αλάτι, πιπέρι και τον τριμμένο κόλιανδρο, και τα βάζουμε στην καυτή γκριλιέρα να ψηθούν ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε στη μέση.
Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τη μισή ποσότητα του κόλιανδρου, τις πιπεριές χαλαπένιο και 1 γεμάτη κουταλιά από το ξίδι τους, καθώς και 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το χυμό 1 γλυκο λέμονου.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ.
Τοποθετούμε τα φύλλα της σαλάτας σε εμφανίσιμο μπολ σερβιρίσματος, μαζί με τα φύλλα του υπόλοιπου κόλιανδρου.
Αραδιάζουμε το ψημένο αβοκάντο μέσα και γύρω-γύρω στη σαλάτα, και σκορπίζουμε από πάνω τα φασόλια «ποπκόρν».
Ραντίζουμε με 1 κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τις τυροτορτίγιες, συνοδεύοντας με φέτες γλυκό λεμονιού και το ντρέσινγκ.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.