Μεξικάνικη σαλάτα, ψημένο αβοκάντο και φασόλια Ποπ κορν

Μεξικάνικη σαλάτα, ψημένο αβοκάντο και φασόλια Ποπ κορν

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

Για τα νάτσος:

  • τορτίγια τσιπς - 175 γρ., με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
  • τσένταρ - 30 γρ.
  • πιπεριά - 1 φρέσκια κόκκινη καυτερή
  • πιπεριά - 1 φρέσκια πράσινη καυτερή

Για τη σαλάτα:

  • κόκκινα φασόλια - 1 κονσέρβα (400 γρ.)
  • φασόλια - 1 κονσέρβα (400 γρ.) ανάμεικτα
  • ελαιόλαδο
  • κύμινο - 1 πρέζα τριμμένο
  • αβοκάντο - 2 ώριμα
  • κόλιανδρος - 1 γερή πρέζα τριμμένο
  • φύλλα ανάμεικτης σαλάτας - 200 γρ.

Για το ντρέσινγκ:

  • κρεμμύδι φρέσκο - 2
  • φρέσκο κόλιανδρο - 1 ματσάκι
  • πιπεριά - 1 κουταλιά χαλαπένιο, σε φέτες (σε βαζάκι)
  • ελαιόλαδο - έξτρα παρθένο
  • γιαούρτι - 2 κουταλιές άπαχο
  • λάιμ - 2

Οδηγίες παρασκευής

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά

  • Το γκριλ του φούρνου σε μέτρια ένταση
  • Μεσαίο τηγάνι, μέτρια φωτιά
  • Μεγάλη γκριλιέρα, δυνατή φωτιά
  • Μπλέντερ

Αρχίζουμε το μαγείρεμα

Αραδιάζουμε τα τορτίγια τσιπς σε ταψί και τρίβουμε από πάνω το τσένταρ.

Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τις καυτερές πιπεριές και τις σκορπίζουμε από πάνω.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στη μεσαία θέση, και το αποσύρουμε μόλις χρυσίσουν τα τσιπς.

Στραγγίζουμε τα δύο είδη φασολιών και τα βάζουμε στο τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και το κύμινο.

Ανακατεύουμε τακτικά, μέχρι να σκάσουν τα φασόλια και να γίνουν τραγανά.

Ξεφλουδίζουμε, πετάμε τα κουκούτσια και κόβουμε τα αβοκάντο στα τέσσερα.

Τα ανακατεύουμε με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο,αλάτι, πιπέρι και τον τριμμένο κόλιανδρο, και τα βάζουμε στην καυτή γκριλιέρα να ψηθούν ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές.

Τα βγάζουμε από τη φωτιά.

Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε στη μέση.

Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τη μισή ποσότητα του κόλιανδρου, τις πιπεριές χαλαπένιο και 1 γεμάτη κουταλιά από το ξίδι τους, καθώς και 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το χυμό 1 γλυκο λέμονου.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ.

Τοποθετούμε τα φύλλα της σαλάτας σε εμφανίσιμο μπολ σερβιρίσματος, μαζί με τα φύλλα του υπόλοιπου κόλιανδρου.

Αραδιάζουμε το ψημένο αβοκάντο μέσα και γύρω-γύρω στη σαλάτα, και σκορπίζουμε από πάνω τα φασόλια «ποπκόρν».

Ραντίζουμε με 1 κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τις τυροτορτίγιες, συνοδεύοντας με φέτες γλυκό λεμονιού και το ντρέσινγκ.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.