Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Με ένα πινέλο αλείφετε με ελαιόλαδο τις δώδεκα υποδοχές ενός ταψιού για μάφιν. Ζεσταίνετε πολύ καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο μπέικον ή την πανσέτα. Στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε...