Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Για το λικέρ βατόμουρο, διαλέγουμε ανάμεικτα κόκκινα και μαύρα φρούτα. Τα πλένουμε καλά, μαζί με τα κοτσάνια τους, γιατί αλλιώς απορροφούν νερό το οποίο αποβάλλουν μετά στο λικέρ. Τα αφήνουμε πάνω σε πετσέτα να στραγγίσουν και να στεγνώσουν καλά.Βάζουμε μέσα στο βάζο σε στρώσεις...