Αφήστε τις μπριζόλες ή το κρέας γενικά να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καρύκευμα και το ψήσιμο στη σχάρα.
Τα μανιτάρια που χρησιμοποιούμε για τη μανιταρόσουπα είναι 200 γρ. φρέσκα και 200 γρ. αποξηραμένα. Τα αποξηραμένα μανιτάρια τα μουλιάζουμε πρώτα σε νερό και μετά τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Το ζουμί στο οποίο μούλιασαν τα μανιτάρια δεν το πετάμε, αλλά το χρησιμοποιούμε στη σούπα.
Έτσι, βάζουμε λίγο βούτυρο στην κατσαρόλα να λιώσει και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε και το σκόρδο. Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομματάκια - όσο ψιλά θέλουμε - και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε το νερό που μούλιασαν και το ζωμό κότας. Κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 4 με 5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και περιμένουμε σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σούπα.
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει και στο τέλος βάζουμε λίγο λεμόνι.
Σερβίρουμε και «πουδράρουμε» με μαϊντανό.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.