Ουρές πεσκανδρίτσας με λαχανικά κρασάτα

Ουρές πεσκανδρίτσας με λαχανικά κρασάτα

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 2 ουρές πεσκανδρίτσας
  • 1 πράσο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 κουτ. σούπες μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • πράσινο πιπέρι
  • 1 ποτήρι ούζο
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο


Οδηγίες παρασκευής

Καθαρίζουμε και κόβουμε το πράσο σε ροδέλες, μετά τις πιπεριές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

Μοιράζουμε τα υλικά στα δύο.

Τα μισά τα βάζουμε στο multi, προσθέτουμε λίγο λάδι και τα χονδροαλέθουμε.

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι, το αλατοπιπερώνουμε και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας.

Αφού κάψει το λάδι, βάζουμε το μείγμα που φτιάξαμε στο multi να σοταρισθεί.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά που έχουμε ψιλοκόψει και τα έχουμε κρατήσει στην άκρη.

Μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε και τις ουρές πεσκανδρίτσας.

Τα αφήνουμε όλα για δέκα λεπτά, μέχρι το ψάρι να πάρει χρώμα.

Περιχύνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού με ούζο και με έναν αναπτήρα το κάνουμε φλαμπέ! Μετά ρίχνουμε κρασί, λίγο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και το αφήνουμε να δέσει.

Προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού για να σφίξει πιο γρήγορα η σάλτσα μας.

Πασπαλίζουμε με ξίσμα λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε! Καλή μας όρεξη!!!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.