Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Τρίβουμε λίγη πιπερόριζα. Προσθέτουμε τον αρακά, ο οποίος ειναι προβρασμένος, για να αρωματισθεί. Σοτάρουμε τον αρακά για 3 λεπτά. Προσθέτουμε και το σπανάκι να τσιγαριστεί. Ρίχνουμε τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης, τη μία σκελίδα σκόρδο και το κρεμμύδι ολόκληρο και τα αφήνουμε να βράσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει. Κόβουμε σε κύβους το ψωμάκι και το ροδίζουμε στο τηγάνι. Μαζί ρίχνουμε σκόρδο (ολόκληρη τη σκελίδα) και μαϊντανό, ώστε να αρωματίσουμε τα κρουτόν μας. Αφήνουμε για λίγο τα υλικά να πάρουν μία βράση και μετά μαζί με λίγο ζωμό τα πολτοποιούμε στο multi (χωρίς το σκόρδο).
Αφαιρούμε το κρεμνύδι, το σκόρδο και τη δάφνη από την σούπα. Ρίχνουμε την πάστα μας που φτιάξαμε στο multi και ανακατεύουμε. Η σούπα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και ξύνουμε από πάνω λίγη πιπερόριζα.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.