Αφήστε τις μπριζόλες ή το κρέας γενικά να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καρύκευμα και το ψήσιμο στη σχάρα.
Πού να τηλεφωνούμε; Πόσο να περιμένουμε; Τι θα’ναι η πίτσα που θα’ρθει; Όλο προβλήματα είναι το φαγητό delivery.
Γι’ αυτό αν πεινάμε πολύ, χτυπάμε μία ομελέτα στο σπίτι και σε δέκα λεπτά τρώμε βασιλικά! Ξεκινάμε από την αγαπημένη εργασία του Δημήτρη: καθαρίζουμε κρεμμύδια.
Χωρίς μαχαίρι, όμως, αυτή τη φορά.
Μόνο με τα χέρια μας! Τα ξεφλουδίζουμε και τα στουμπίζουμε (τους δίνουμε δυο μπουνιές, μια από πάνω και μια από κάτω και σπάνε).
Αυτό θα μας βοηθήσει για να τα κόψουμε πιο εύκολα σε λεπτές φέτες, γιατί είπαμε: δε χρησιμοποιούμε καθόλου μαχαίρι.
Αφού κόψουμε τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούν και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα και το τυρί κομμένο σε κυβάκια.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, ρίχνουμε μέσα τα μείγμα και μόλις «πάρει» λίγο, προσθέτουμε και τα κρεμμύδια.
Γυρίζουμε την ομελέτα μας να ψηθεί και από τις δυο μεριές.
Είτε στον αέρα (αν είμαστε ζογκλέρ, σεφ ή ορεξάτοι για αυγοσφουγγάρισμα) είτε με τη βοήθεια ενός πιάτου.
Μόλις ροδίσει η ομελέτα μας, σερβίρουμε και πέφτουμε με τα μούτρα! Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.