Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Μαγειρεύει ο chef Κωνσταντίνος Παπαμανωλόπουλος.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά ώσπου να μαλακώσει και έπειτα ρίχνουμε το ριζότο και σωτάρουμε γύρω στα 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε σιγά σιγά νερό και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να βράσει και να έχει την επιθυμητή υφή. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μπισκ (ζωμός γαρίδας), το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το εστραγκόν και πολύ λίγο μελάνι σουπιάς.
Δοκιμάζουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Όταν το ριζότο απορροφήσει το ζωμό του, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι το ριζότο να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα χτένια για 1,5 λεπτό την κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε το ριζότο μέσα στα κελύφη από τα χτένια και από πάνω τοποθετούμε τα χτένια.
Τέλος διακοσμούμε με ένα κλωναράκι φρέσκο δυόσμο.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.