Αφήστε τις μπριζόλες ή το κρέας γενικά να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καρύκευμα και το ψήσιμο στη σχάρα.
Για τα κεφτεδάκια:
Για το τζατζίκι:
Σε ένα μπολ, φτιάχνουμε το τζατζίκι συνδυάζοντας το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το αγγούρι, ½ κ.γ. αλάτι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και στη συνέχεια βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.
Κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια και το τοποθετουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να μουλιάσει για 5 λεπτά.
Σε ένα μεγάλύτερο μπολ, συνδυάζουμε το κιμά, το αυγό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το δυόσμο, ½ κ.γ. αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε το ψωμί και το γάλα.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια.
Αλευρώνουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με λίγο τζατζίκι και μερικές πίτες.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.