Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το σιμιγδάλι, την ζάχαρη και τη μαργαρίνη.
Μόλις γίνουν κρέμα τα αποσύρουμε από την φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά και μόλις η κρέμα έρθει σε θερμοκρασί δωματίου τα ρίχνουμε μέσα και την ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η γαλατόπιτά μας.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα.
Μόλις σιροπιάσουν ραντίζουμε τη ζεστή γαλατόπιτα.
Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και την σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.