Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Ψιλοκόβουμε το βούτυρο κακάο και το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί και αφήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει το βούτυρο κακάο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου, το κακάο και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα...