Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές τις οποίες έχουμε αλατίσει για να μαραθούν.Ρίχνουμε και τα λουκάνικα σε φετάκια να τσιγαριστούν και αυτά.Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα και ελάχιστη ζάχαρη.Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5...