Αν χρησιμοποιήσουμε αβγά και μας περισσέψουν οι κρόκοι των αυγών, δεν τους πετάμε.
Τους βάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο με νερό, τους διατηρούμε στην κατάψυξη και τους χρησιμοποιούμε, όταν τους χρειαζόμαστε.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το αρνάκι μας, το αλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε να ψηθεί καλά και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι και το ζωμό κρέατος, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να πάρει μια βράση.
Μέχρι να πάρει τη βράση, σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, τις πιπεριές, το παξιμάδι, τη ντομάτα, λίγο αλεύρι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Με το μείγμα καλύπτουμε κάθε αρνίσιο παϊδάκι και όλα μαζί τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Όσο το αρνί ψήνεται, φτιάχνουμε τον πουρέ μας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις βρασμένες πατάτες μας μέσα στο τηγάνι και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ο πουρές μας είναι έτοιμος.
Σερβίρουμε τα παϊδάκια μαζί με τον πουρέ και γλείφουμε τα δάχτυλά μας!
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.