Βγάλε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι.
Αυτό το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αυγά είναι ότι χειρότερο, μιας και παιδεύεσαι πόση ώρα για να το πιάσεις. Μπορείς όμως να πάρεις το υπόλοιπο από τσόφλι και απλά να το ψαρέψεις, χωρίς να λερώσεις και τα χέρια σου.
για τις πατάτες:
Για να φτιάξουμε τις χωριάτικες γερμανικές πατάτες: Αρχικά, βράζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε.
Τις κόβουμε σε κυβάκια, τα οποία τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι.
Προσθέτουμε αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ακόμη ρίχνουμε το κρεμμύδι και το μπέικον, ψιλοκομμένα, και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο τηγάνι για 4 με 5 λεπτά.
Δίνουμε τις πατάτες στο μαγικό χεράκι να τις κρατά ζεστές και ετοιμάζουμε το σνίτσελ.
Για το σνίτσελ: Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε, μέχρι να μαραθεί.
Παράλληλα, τρίβουμε το σκόρδο με τη σκορδοκάρτα που μας έφερε ο Αναστάσης από τη Δανία.
Ακόμη, συμπληρώνουμε λίγη κρέμα γάλακτος για να μαλακώσει το σπανάκι και μετά από 2-3 λεπτά κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά.
Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ, στρώνουμε στο καθένα 2 με 3 φέτες μπέικον, τυρί και το σπανάκι.
Τα τυλίγουμε σε ρολό και τα κλείνουμε με 1 ξυλάκι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και περνάμε διαδοχικά τα κομμάτια του σνίτσελ από το αλεύρι, το αυγό και τέλος, τη φρυγανιά.
Τα τηγανίζουμε σε αρχικά δυνατή και στη συνέχεια χαμηλή φωτιά για να ψηθούν καλά.
Σερβίρουμε μια μεγάλη μερίδα με σνίτσελ και χωριάτικες πατάτες.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.