Φινλανδική ψαρόσουπα

Φινλανδική ψαρόσουπα

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 1 κιλό σολομό, φιλέτο
  • 6 πατάτες
  • 6 κρεμμύδια
  • 6 καρότα
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι κριθαρένιο
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο άνηθο
  • σχοινόπρασο
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι και μπαχάρι


Οδηγίες παρασκευής

Αρχικά, κόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια για να βράζουν πιο εύκολα. Ενώ καθαρίζουμε το κρεμμύδι, μασάμε μια τσίχλα για να μην μας πάρουν τα ζουμιά ή αφήνουμε την βρύση να τρέχει και την κοιτάμε για να μην βαλαντώσουμε στο κλάμα.

Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πατάτες,αλάτι και 8 με 10 κόκκους μπαχάρι. Αφού βράσουν μόνα τους, για 10 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το σολομό, κομμένο σε κυβάκια. Τα αφήνουμε στη φωτιά, μέχρι να βράσει και το ψάρι, άλλα 10 λεπτά περίπου. Στο τέλος, ρίχνουμε τα μυρωδικά, δηλαδή τον άνηθο, το σχοινόπρασο και το μαϊντανό.

Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, ανακατεύουμε σε ένα μπολ, 6 κουτάλες ζουμί από τη σούπα με 2 κουταλιές κριθαρένιο αλεύρι. Έπειτα, το ρίχνουμε πίσω στη σούπα, είναι κάτι σαν το αυγολέμονο.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και βάζουμε πάνω στη σούπα, όσο βούτυρο θέλουμε.

Μπράβο στους Φιλανδούς, μπράβο και στην Αθηνά.

Καλή όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.