Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε στο πυρέξ.Ρίχνουμε το λάδι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 1/2 ώρα.Έχετε υπόψιν πως μπορεί το γάλα να αρχίσει να φουσκώνει.