Ψήνετε τα κέικ, τα παντεσπάνια ή άλλα ανάλογα παρασκευάσματα συνήθως στην κάτω θέση του φούρνου έτσι ώστε η επιφάνειά τους να φθάνει στη μέση του φούρνου. Τα κουλουράκια, οι κουραμπιέδες ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται στο μεσαίο ράφι του φούρνου, ενώ τα μπισκότα στο πιο ψηλό.
για το σιρόπι και το γαρνίρισμα:
Αυτή η συνταγή είναι μία έμπνευση της ζαχαροπλάστριας Λίνας Γιατρά και μία πρόταση από τους φίλους μας "I COOK GREEK". Είναι τόσο εύκολη, που μπορούμε να προσκαλέσουμε και πιτσιρίκια όσο τη φτιάχνουμε για να μαγειρέψουν μαζί μας!
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 6-7 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει το χρώμα τους. Στρώνουμε σε πυρέξ τις φρυγανιές και τις περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Τις αφήνουμε να ποτίσουν και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε γερά με σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο γάλα, ανακατεύουμε και το βάζουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε την κρέμα για λίγη ώρα, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει. Μόλις «δέσει» την αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει αρκετά, ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο.
Τελευταίο στάδιο πριν απλώσουμε την τούρτα μας στο πυρέξ είναι η σαντιγί. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και σιγά σιγά προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
Στο πυρέξ με τις σιροπιασμένες φρυγανιές ρίχνουμε τη μισή κρέμα. Συμπληρώνουμε άλλη μια στρώση με φρυγανιές σιροπιασμένες και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με σαντιγί και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμυγδαλάκια και κακάο.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.