Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Όταν αγοράζω το κρέας (όλων των ειδών) και χρειάζεται να το βάλω κατάψυξη, το χωρίζω σε μερίδες, σύμφωνα με τα φαγητά που μπορεί να μαγειρέψω, ολόκληρο κομμάτι για φούρνο ή μερίδες για κατσαρόλα ή τας κεμπάπ για τηγανιά. Τα βάζω σε σακούλες για κατάψυξη, κολλάω ετικέτα που...