Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Βράζουμε και στραγγίζουμε τις πατάτες.
Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στον επεξεργαστή τροφίμων.
Ενώ ο επεξεργαστής τροφίμων λειτουργεί προσθέτουμε τον ταραμά και το τριμμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε τα υλικά για περίπου10 λεπτά,προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Γαρνίρουμε με μερικές μαύρες ελιές.
Αν θέλουμε σερβίρουμε την ταραμοσαλάτα με ζεστά πιτάκια.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.