Αν χρησιμοποιήσουμε αβγά και μας περισσέψουν οι κρόκοι των αυγών, δεν τους πετάμε.
Τους βάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο με νερό, τους διατηρούμε στην κατάψυξη και τους χρησιμοποιούμε, όταν τους χρειαζόμαστε.
Η συνταγή που παρουσιάζουμε σήμερα είναι παραλλαγή της κεφαλλονίτικης σκορδαλιάς, που 'ναι γνωστή ως "αλιάδα" από το Ιταλικό aglio (σκόρδο).
Συνταγή σκορδαλιά με ψωμί έχουμε παρουσιάσει το Μάρτη του 2006.
Ετούτη είναι πιο σκορδάτη και έχει σαν βάση της την πατάτα.
Μέσα σε ένα γουδί χτυπάμε το σκόρδο και το αλάτι, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν πολτός.
Θρυμματίζουμε τις βρασμένες πατάτες μέσα στο γουδί και συνεχίζουμε να χτυπάμε και να ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνουν όλα ένα.
Αν θελήσουμε να αραιώσουμε το μείγμα, ρίχνουμε λίγο νερό.
Μόλις είναι έτοιμη, τη σερβίρουμε σε ένα πιάτο και περιχύνουμε λίγο λάδι.
Την απολαμβάνουμε κρύα (μετά από 2-3 ώρες στο ψυγείο) παρέα με μπακαλιάρο ή παστό ψάρι (κοφίση όπως το λένε οι φίλοι οι Κεφαλλονίτες).
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.