Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Η συνταγή που παρουσιάζουμε σήμερα είναι παραλλαγή της κεφαλλονίτικης σκορδαλιάς, που 'ναι γνωστή ως "αλιάδα" από το Ιταλικό aglio (σκόρδο).
Συνταγή σκορδαλιά με ψωμί έχουμε παρουσιάσει το Μάρτη του 2006.
Ετούτη είναι πιο σκορδάτη και έχει σαν βάση της την πατάτα.
Μέσα σε ένα γουδί χτυπάμε το σκόρδο και το αλάτι, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν πολτός.
Θρυμματίζουμε τις βρασμένες πατάτες μέσα στο γουδί και συνεχίζουμε να χτυπάμε και να ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνουν όλα ένα.
Αν θελήσουμε να αραιώσουμε το μείγμα, ρίχνουμε λίγο νερό.
Μόλις είναι έτοιμη, τη σερβίρουμε σε ένα πιάτο και περιχύνουμε λίγο λάδι.
Την απολαμβάνουμε κρύα (μετά από 2-3 ώρες στο ψυγείο) παρέα με μπακαλιάρο ή παστό ψάρι (κοφίση όπως το λένε οι φίλοι οι Κεφαλλονίτες).
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.