Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Πλένουμε πολύ καλά το σταφύλι. Σε κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση σταφύλι , μία στρώση ζάχαρη και το νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά, αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά , μέχρι να δέσει το σιρόπι και προς το τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες ή τα φύλλα...