Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βάλτε το χταπόδι στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και το ούζο.Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε το σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά με 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει.Στραγγίξτε το και κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια.Χτυπήστε στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ τις λιαστές...