Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο μας στο γκριλ στους 200ο C. Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές με το αρωματισμένο λάδι και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Οι πιπεριές θέλουν περίπου 10 λεπτά και οι μελιτζάνες 20 λεπτά. Αφαιρούμε τις πιπεριές, τις βάζουμε σε ένα...