Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Βουτυρώνουμε και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλεύρι μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης.
Στo τηγάνι μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον σολομό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 2 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα του σολομού ανακατεύοντας γρήγορα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, τον άνιθο και την παρμεζάνα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ.
Χτυπάμε με αναδευτήρα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι.
Προσθέτουμε το ¼ από τ' ασπράδια στο σολωμό, ανακατεύουμε και στη συνέχεια τα υπόλοιπα ασπράδια και ανακατεύουμε απαλά.
Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα και την τοποθετούμε στη μέση του φούρνου.
Χαμηλώνουμε στους 160ο C και ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει από πάνω.
Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε μ' ένα δροσερό λευκό γαλλικό κρασί Chablis.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.