Πουγκιά μελιτζάνας

Πουγκιά μελιτζάνας

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα
  • 300 γρ. μοσχαράκι (κιλότο)
  • 1 κρεμμύδι
  • θυμάρι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ντομάτα
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • 50 γρ. γραβιέρα
  • 1 ντοματάκι Σαντορίνης
  • μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Οδηγίες παρασκευής

Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι.

Μόλις κάψει, βάζουμε το κρέας κομμένο σε κυβάκια για να το θωρακίσουμε.

Προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα και μόλις μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί.

Στη συνέχεια βάζουμε την ντομάτα, λίγο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ζάχαρη, θυμάρι, λίγο νεράκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί και να τραβήξει όλα τα υγρά του (θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα).

Τη μελιτζάνα την κόβουμε σε λωρίδες και την τηγανίζουμε.

Σταυρώνουμε 2 λωρίδες, βάζουμε μία κουταλίτσα κρέας και το κλείνουμε σαν φωλίτσα.

Βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι τυράκι, μια φέτα ντομάτας και με μια οδοντογλυφίδα το στηρίζουμε και το βάζουμε για ψήσιμο στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Καλή μας όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.