Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε ένα πυρίμαχο για σουφλέ.
Το βάζουμε στο ψυγείο.
Σ' ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις το μείγμα πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις πάρει μια βράση το βγάζουμε απ' τη φωτιά.
Αφήνουμε τη μπεσαμέλ να ηρεμήσει για λίγο και στη συνέχει προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το τυρί ανακατεύοντας καλά.
Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και αλάτι.
Χτυπάμε καλά τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να ασπρίσουν.
Μ' ένα κουτάλι βάζουμε τα ασπράδια στο μείγμα τυριού και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Το βγάζουμε απ' το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.