Σουφλέ τυριών

Σουφλέ τυριών

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 35 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 2 κρόκοι
  • 5 ασπράδια
  • 75 γρ. γραβιέρα ή έμενταλ
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το λάδωμα στο σκεύος
  • 15 γρ, βούτυρο
  • 1 κουταλιά αλεύρι

Οδηγίες παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε ένα πυρίμαχο για σουφλέ.

Το βάζουμε στο ψυγείο.

Σ' ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.

Μόλις το μείγμα πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις πάρει μια βράση το βγάζουμε απ' τη φωτιά.

Αφήνουμε τη μπεσαμέλ να ηρεμήσει για λίγο και στη συνέχει προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το τυρί ανακατεύοντας καλά.

Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και αλάτι.

Χτυπάμε καλά τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να ασπρίσουν.

Μ' ένα κουτάλι βάζουμε τα ασπράδια στο μείγμα τυριού και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Το βγάζουμε απ' το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.