Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
για 1 ½ λίτρο λικέρ:
Απλώνουμε στη λεκάνη ενός μπολ το τούλι και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα σπόρια του ροδιού.
Σφίγγουμε το τούλι σε ένα πουγκί και αρχίζουμε να το ζουλάμε.
Στο χυμό που θα πάρουμε συμπληρώνουμε 500 ml τσίπουρο και λίγη γρεναδίνη.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο μας για 5 μέρες.
Κατόπιν φτιάχνουμε σιρόπι, λιώνοντας τη ζάχαρη μέσα σε νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα που φυλάξαμε στο ψυγείο.
Εις υγείαν!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.