Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
για 1 ½ λίτρο λικέρ:
Απλώνουμε στη λεκάνη ενός μπολ το τούλι και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα σπόρια του ροδιού.
Σφίγγουμε το τούλι σε ένα πουγκί και αρχίζουμε να το ζουλάμε.
Στο χυμό που θα πάρουμε συμπληρώνουμε 500 ml τσίπουρο και λίγη γρεναδίνη.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο μας για 5 μέρες.
Κατόπιν φτιάχνουμε σιρόπι, λιώνοντας τη ζάχαρη μέσα σε νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα που φυλάξαμε στο ψυγείο.
Εις υγείαν!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.