Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Βάζετε τα φιλετάκια γαύρου για 20 λεπτά στο ψυγείο καλυμμένα με το χυμό και το ξύσμα των εσπεριδοειδών, διακριτικά αλατισμένα.Τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε με ελαιόλαδο, ροζ πιπέρια και φρέσκια ρίγανη ή κόλιανδρο.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή