Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.Βάζουμε σε ένα ταψάκι (σε μεταλλικό τα λαχανικά ψήνονται καλύτερα από ό,τι σε πυρίμαχο) τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε καλά...