Βγάλε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι.
Αυτό το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αυγά είναι ότι χειρότερο, μιας και παιδεύεσαι πόση ώρα για να το πιάσεις. Μπορείς όμως να πάρεις το υπόλοιπο από τσόφλι και απλά να το ψαρέψεις, χωρίς να λερώσεις και τα χέρια σου.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε μαζί το κύμινο, την κανέλα, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι και μαρινάρουμε καλά το κοτόπουλο.
σιγαρίζουμε το κοτόπουλο από τη μία πλευρά για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε από την άλλη.Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρυ. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό για να βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά και μετά προσθέτουμε το μέλι και το ζωμό κοτόπουλου.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση. Καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη θερμότητα και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το ψιλοκόβουμε και το ξαναβάζουμε πίσω στην κατσαρόλα.
Στο σημείο αυτό, προσθέτουμε το κόλιαντρο και το χυμό από τα δύο λάιμ και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται. Παράλληλα βράζουμε το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο, το σερβίρουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε από πάνω τη σούπα.
Γαρνίρουμε με ψητά κάσιους.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.