Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Για τις σαρδέλες: Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κεφάλι της κάθε σαρδέλας και τις ανοίγετε κατά μήκος στη μέση σαν βιβλίο, χωρίς να τις χωρίσετε στα δύο. Αφαιρείτε προσεκτικά το κεντρικό κόκαλο. Απλώνετε τα αμπελόφυλλαστον πάγκο της κουζίνας με τη σειρά. Τοποθετείτε στη μέση τους...