Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού μας, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις φρυγανίζουμε στην τοστιέρα. Σε ένα μπολ ανακτεύουμε με σύρμα το τυρί κρέμα, μία κουταλιά ελαιόλαδο, φρέσκο πιπέρι και το ξύσμα από το λεμόνι. Κόβουμε με το piller το αγγούρι μαζί με τη φλούδα σε λεπτές...