Σιτσιλιάνικη Ψαρόσουπα

Σιτσιλιάνικη Ψαρόσουπα

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 400 γρ.φιλέτο από λευκό ψάρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • φιλέτο 1 αντζούγιας
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 2 ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 50 γρ. κους κους
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες παρασκευής

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μία μέτρια κατσαρόλα.

Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά και την καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένα.

Μετά από 15 λεπτά ρίχνουμε το κρασί και το ζωμό.

Μόλις πάρει βράση μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, σβήνουμε και προσθέτουμε το κους κους.

Αλατοπιπερώνουμε.

Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ψάρι σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί με τους ατμούς για 8- 10 λεπτά.

Σπάμε το ψάρι σε μεγάλα κομμάτια και ντο σερβίρουμε αφού πρώτα το πασπαλίσουμε με ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό.

Καλή όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.