Ρολά με ελληνικά τυριά

Ρολά με ελληνικά τυριά

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο κλασικό
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 180 γρ. μανούρι τριμμένο
  • 180 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 3 αβγά
  • 100 γρ. τυρί καπνιστό Μετσόβου τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο
  • 20 γρ. σουσάμι
  • ανάλογο αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

1. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.

2. Κόβουμε το πακέτο του χωριάτικου φύλλου σε ίσα κομμάτια των 10-15 εκ. το καθένα.

3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, τον δυόσμο, τα αβγά και το αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε το μείγμα.

4. Στη συνέχεια απλώνουμε 2 φύλλα και τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.

5. Τοποθετούμε μια ποσότητα από τη γέμιση και κλείνουμε ρολάροντας.

6. Αλείφουμε τα ρολά εξωτερικά με το λιωμένο βούτυρο που μας έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

7. Τέλος, αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ταψάκι και τοποθετούμε τα ρολά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.