Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 1'-2' το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές.Ρίχνουμε τις χάντρες και το σκόρδο και φέρνουμε δυο βόλτες.Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο...