Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Για την κέτσαπ πιπεριάς Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το ξύδι και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά το σιρόπι. Σε ένα ταψί απλώνουμε τις πιπεριές, προσθέτουμε σκόρδο και πιπεριά τσίλι, αλατίζουμε και περιχύνουμε με το σιρόπι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο...