Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Για το κέικ:
Για το γλάσο:
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το καλαμποκάλευρο σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε και τον πουρέ μήλου και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει πολύ πηχτή. Τοποθετούμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40' ή μέχρι τη στιγμή που βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα αυτή βγαίνει χωρίς υπολείμματα.
Μετά τα πρώρα 30' ψησίματος πρέπει να προσέξουμε μην στεγνώσει τελείως το κέικ.
Για το γλάσο:
Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα και 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη. Ζεσταίνουμε το μείγμα μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Όταν το μείγμα πήξει αρκετά αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.
Σε μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Ενώ ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη σε μερίδες (1/2 φλιτζάνι κάθε φορά). Μόλις προσθέσουμε τη ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το γλάσο προσθέτουμε από 4 έως 6 φλυτζάνια), προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού (το οποίο βρίσκεται ήδη σε θερμοκρασία δωματίου). Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Μόλις αποκτήσει το γλάσο την υφή που θέλουμε το χρωματίζουμε με χρωστικές και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30-45'.
Χρησιμοποιώντας κορνέ ζαχαροπλαστικής και μαχαίρι φτιάχνουμε τα Αλεξανδρινά και στολίζουμε το κέικ μας.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.