Αν χρησιμοποιήσουμε αβγά και μας περισσέψουν οι κρόκοι των αυγών, δεν τους πετάμε.
Τους βάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο με νερό, τους διατηρούμε στην κατάψυξη και τους χρησιμοποιούμε, όταν τους χρειαζόμαστε.
Με ανοξείδωτο μαχαίρι ξεφλουδίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι τη σιγοβράζουμε σε γάλα για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε στα τέσσερα.
Τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με τη σελινόριζα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσει η σελινόριζα.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο γάλα.
Όταν είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το στραγγίζουμε.
Στη συνέχεια, λιώνουμε στο μπλέντερ τμηματικά τη σελινόριζα και τα μήλα.
Προσθέτουμε την Κρέμα Γάλακτος για να ελαφρύνει το μείγμα.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και ο πουρές είναι έτοιμος.
Μπορεί να φυλαχτεί πολλές ώρες στο ψυγείο, αφού κρυώσει πρώτα.
Πριν σερβίρουμε το ζεσταίνουμε ελαφρά και στολίζουμε το πιάτο με κλωναράκι από σέλινο.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.