Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Πλένετε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματίζετε σε καυτό νερό για να μαλακώσουν. Τ’ αφήνετε σε σουρωτήρι να κρυώσουν καλά. Βάζετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε πάνω σε μέτρια φωτιά.Μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζετε λίγο το κρεμμύδι και προσθέτετε τον κιμά.Ανακατεύετε διαρκώς...