Βασική συνταγή για Σορμπέ

Βασική συνταγή για Σορμπέ

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 1/2 κιλό σάρκα φρούτων περασμένη στο μίξερ
  • 200 γρ. νερό
  • 180 γρ. ζάχαρη ή περισσότερη αν τα φρούτα είναι ξινά
  • χυμός 1 λεμονιού
  • ασπράδι 1 αυγού


Οδηγίες παρασκευής

Με τη ζάχαρη και το νερό φτιάχνουμε ένα σιρόπι το οποίο βράζουμε για 5 λεπτά.

Μόλις κρυώσει το ανακατεύουμε με τα φρούτα και το χυμό του λεμονιού και το βάζουμε στην κατάψυξη σε μεταλικό μπολ.

Όταν το σορμπέ είναι μισοπαγωμένο μετά από 3 περίπου ώρες το περνάμε από το μίξερ και προσθέτουμε το ασπράδι χτυπημένο αλλά όχι μαρέγκα.

Ανακατεύουμε καλά και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι την ώρα που θα το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.