Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βάλτε το γάλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήστε το σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.Προσθέστε την κουβερτούρα, τη 1 κουταλιά κακάο και το σιμιγδάλι, ανακατέψτε και βράστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.Αδειάστε την κρέμα σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί για να...