Για να πετύχει το κέικ πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Μην να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
Βάλτε το γάλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήστε το σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.Προσθέστε την κουβερτούρα, τη 1 κουταλιά κακάο και το σιμιγδάλι, ανακατέψτε και βράστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.Αδειάστε την κρέμα σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί για να...