Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες στο βράσιμο την ώρα που βράζουν ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξίδι.
Η συνταγή που ακολουθεί είναι από τις αγαπημένες στο Νηστικό Αρκούδι. Παρόμοιες έχουμε φτιάξει και στο παρελθόν: φρικασέ της Λενιώς, γαλοπούλα με σέσκουλα, αρνάκι φρικασέ. Αυτή τη φορά η συνταγή απευθύνεται και στους χορτοφάγους που μπορούν να αντικαταστήσουν το αρνάκι με πατάτες και βήμα-βήμα να φτιάξουν ένα νόστιμο και θρεπτικό φαγητό!
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το αρνάκι μέχρι να ροδίζει. Σβήνουμε με νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κρέας να βράσει για 45 λεπτά με 1 ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμυδάκι το φρέσκο, χοντροκομμένο και όλα τα υπόλοιπα χόρτα επίσης χοντροκομμένα και τα καλύπτουμε με το καπάκι να ψηθούν όλα μαζί για 15-30 λεπτά. Στύβουμε τα λεμόνια και ανακατεύουμε το χυμό τους με το αλεύρι. Μόλις γίνουν ένα τα προσθέτουμε στο φαγητό για να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε το μάτι, σερβίρουμε μια μπαμπάτσικια μερίδα, πασπαλίζουμε με φρέσκο άνηθο και σλουρπ!
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.