Οι μπανάνες είναι από τα προϊόντα που θα έπρεπε να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά αν αποφασίσετε να τις βάλετε στο ψυγείο, φρόντισε πρώτα να τυλίξετε με μεμβράνη τις άκρες τους για να μην περνάει η υγρασία.
Καθαρίστε τα πράσα και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τα σε αλατισμένο για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατέψτε τα μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και λίγο...