Τουρνεντό Μακεδονίτικο

Τουρνεντό Μακεδονίτικο

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 300 γραμμάρια φιλέτο μόσχου
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης
  • ½ πιπεριά πράσινη
  • 20 γραμμάρια μανιτάρια μικρά
  • 4 ντοματίνια
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 30 γραμμάρια σπανάκι ωμό
  • ελιές καλαμών κομμένες σε ροδέλες
  • 100 γραμμάρια ζωμός κρέατος
  • 80-100 ml κόκκινο μπρούσκο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

για το γαρνίρισμα:

  • 80 γραμμάρια τυρί κατσικίσιοv
  • vinaigrette μελιού σε χυμό ντομάτας
  • μπρόκολο
  • πατάτες φούρνου
  • φωλιές από ταλιατέλες


Οδηγίες παρασκευής

Τσιγαρίζουμε το φιλέτο στο βούτυρο για περίπου 5 με 6 λεπτά.

Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και τις πιπεριές (πράσινη και κόκκινη) κομμένες σε λωρίδες.

Προσθέτουμε τα τοματίνια και το σπανάκι, που θα μαραθεί πολύ γρήγορα.

Ακόμη, βάζουμε τις ελιές και γυρίζουμε το φιλέτο να τσιγαριστεί και από την άλλη πλευρά.

Μόλις έχει ψηθεί και από τις δύο πλευρές, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ρίγανη.

Τελειώνουμε με το ζωμό κρέατος που μόλις πάρει μία βράση, το φαγητό είναι έτοιμο.

Γαρνίρουμε με τα παραπάνω υλικά ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας μας.

Καλή όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.