Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Καθαρίζουμε πλένουμε και χονδροκόβουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγιξει. Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει.Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente.Εν τω μεταξύ...