Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200° C και φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τοv φούρνο στους 160-170° C.
Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα έως ότου αφρατέψουν.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170° C για 45-55 λεπτά.
Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί διότι θα στεγνώσει.
Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν πάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά.
Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σερβίρουμε κόβοντας την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.