Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Για να πλύνετε και να καθαρίσετε τα καλαμαράκια: κόβετε τα πλοκάμια όσο πιο κοντά γίνεται στα μάτια, έτσι δεν θα χωρίσουν. Κρατήστε το σώμα τους – τον “σωλήνα” – με το ένα χέρι και αφαιρέστε τα έντερα με το άλλο. Τραβήξτε έξω τον μικρό διαφανή χόνδρο....