Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Βάζουμε μια κατσαρόλασε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1,5 λίτρο νερό, τις φακές και αλάτι. Τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε τις φακές, και τις κρατάμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε....